Houdt angst je groei als ondernemer tegen?

Houdt angst je groei als ondernemer tegen?

‘Angst is een slechte raadgever’ is een bekend gezegde en dat is het niet voor niks. Voor jou als ondernemer is vanuit angst je onderneming runnen geen strak plan. Niet alleen omdat het veel minder energie kost om vanuit vertrouwen je keuzes te maken, maar ook omdat angst tussen jou en je doelen in staat als een van die grote ‘beren op de weg’ toestanden. Angst zorgt ervoor dat je te lang lekker in je comfortzone blijft plakken met het excuus dat het zo ‘wel goed voelt’. 

In mijn leven en als ondernemer herken ik steeds weer dat er maar twee soorten angst zijn:

  1. de angst die je helpt als je in gevaar bent;
  2. de angst die je leven (en groei) stilzet.


Die eerste versie is goed om naar te luisteren, want het waarschuwt je voor gevaarlijke situaties en helpt je in een crisis. 

Als variant twee om de hoek komt kijken, dan mag je dat gevoel van angst negeren. Maar dat is makkelijker gezegd dat gedaan. In onderstaande podcast ga ik hier dieper op in en vertel je hoe ik weet dat ik met variant twee te maken heb. En nog belangrijker: wat ik dan doe.

Tipje van de sluier: 

  • Mijn belangrijkste les is ‘head first through that wall of fear’ oftewel ‘er is geen andere richting dan dwars door je angst heen’. Ouch…..maar het is de moeite waard om aan de andere kant te komen, beloofd!

  • Mijn tweede tip: groei hoort niet comfortabel te zijn en lekker te voelen. 

Je luister de podcast hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht

Direct meekijken met je website?

Wil je dat ik een uur met je meekijk naar je website of heb je vragen op het gebied van zichtbaarheid, marketing of het ondernemerschap? Plan dan hier direct een gratis meeting met mij in.

Laatste berichten

Nieuwsbrief

Wil jij meer inspiratie en tips om vanuit vertrouwen te ondernemen en een klantenmagneet van een website maken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Meer inspiratie